top of page

 

DIABETISCHE VOET

Mensen die lijden aan suikerziekte (diabetes mellitus) krijgen vaak last ​van complicaties, waaronder problemen met de gezondheid van hun voeten. De voeten van diabetespatiënten zijn vaak extra kwetsbaar, de bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen, het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen en de voeten kunnen van stand veranderen. Hierdoor is een speciale behandeling vereist.

 

Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Als pedicure geef ik naast de voetbehandeling ook vaak adviezen over de verzorging van uw voeten en de keuze van schoenen. Uw voeten worden regelmatig gescreend op gevoel, beweeglijkheid en temperatuur. Indien nodig, verwijs ik u door naar een arts of podotherapeut.

Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen. 
Voor een vergoeding van de behandeling dient U bij een Medisch Pedicure een afspraak te maken die ingeschreven staan bij het KRP. (kwaliteitsregister Pedicure)

Tarief:€ 38,50

 


REUMATISCHE VOET


Mensen die aan reuma lijden, kampen vaak met problemen aan hun voeten. Speciale zorg is dan gewenst. De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door, gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, ‘slijtage’ in de gewrichten en standsveranderingen. Als gevolg van deze complicaties, heeft meer dan 80% van de reumapatiënten last van ongewenste eelt- en likdoornvorming. Voor iemand met reumatische klachten is het noodzakelijk om een pedicure te zoeken die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Uw voeten worden regelmatig gescreend op gevoel, beweeglijkheid en temperatuur.


Door mijn specialisatie ‘Reumatische Voet’ kan ik goede adviezen geven over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen en zorgen voor drukverlichting bij knobbels d.m.v. vilttherapie of een op maat gemaakte orthese (siliconen prothese voor in de schoenen), om afwijkende teenstanden licht  te corrigeren en/of drukplekken te ontlasten. Indien nodig, verwijs ik u door naar een arts of podotherapeut. In sommige gevallen kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. Hierbij dient U een afspraak te maken bij een Medisch pedicure.  

Tarief:€ 38,50

ORTHESIOLOGIE


Een orthese wordt gemaakt om bestaande teenafwijkingen die voor complicaties zorgen licht te corrigeren of pijnpunten te ontlasten.

De behandeling is gericht op het behouden of verbeteren van de beweeglijkheid van de tenen.

Om verschillende redenen kan een orthese toegepast worden zoals bij:

  • Drukontlasting bij een hamerteen of klauwteen

  • Likdoornvorming op de tenen of op de teenkopjes

  • Bescherming van de knok bij de grote teen

  • Een weke likdoorn tussen de tenen

  • Hallux Valgus (is een vaak pijnlijk scheef staan van de grote teen richting de kleine tenen)

Een siliconen orthese wordt bij risicovoeten uitsluitend gemaakt na doorverwijzing van de arts. Er zijn vaak te veel belastende risico's voor het toepassen van deze techniek.

De orthese techniek is in de hedendaagse voetverzorgingspraktijk een aanvulling voor de medisch pedicure.

Siliconen Orthese op maat maken bij pijnlijke drukplekken tussen, op of onder de tenen.

 

Tarief: € 20,00
 

 

NAGELBEUGELTECHNIEK

Met een nagelbeugel kunnen pijnlijke nagelvormen worden verbeterd en begeleid . Het doel is om de nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei. Nagelbeugeltechniek kan bijvoorbeeld toegepast worden bij ingroeiende nagels.

De beugel wordt op maat gemaakt en is bedoeld om de nagel in de juiste vorm te houden en om zo de druk te verminderen.

In mijn praktijk werk ik graag met de Podofix beugel of de BS Spange die ook geschikt is voor voor risicovoeten. Deze nagelbeugel is gemaakt van kunststof en de trekkracht van de beugels zijn goed te reguleren.


Het grote voordeel is dat deze beugel op bijna alle nagels toe te passen is, ook op gevoelige nagels. De trekkracht die de nagelbeugel geeft, zorgt dat de nagelplaat tijdens het groeien, steeds vlakker wordt.
De duur van deze therapie is afhankelijk van het herstel van de nagelplaat, de controle is  om de zes weken.

Tarief:€ 20,00

bottom of page